Alüminyum Levhaların Kullanıldığı Sektörler

Alüminyum Levhaların Kullanıldığı Sektörler

Endüstrinin birçok alanında kullanılan alüminyum levhalar, kullanıldığı alanlarda birçok avantajı da beraberinde getirir. Tedarikçi veya üretici firmalar tarafından istenilen ölçülerde ve ebatlarda arz edilen ürünler, sanayi sektöründen otomotiv sektörüne kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir. Kesimi yapılarak firmalara ulaştırılan levhalar saf veya alaşımlı olabilir. Sipariş veren firmanın talepleri doğrultusunda şekillenen seçenekler, farklı formlarda satışa sunulur. Endüstrinin önemli bir ihtiyacını karşılayan levhalar, uzun ömürlü ve uygun fiyatlı olmaları sayesinde pek çok alanda kullanılır.

Gereksinimlere Göre Şekillenen Alüminyum Levha Çeşitleri

Sektörlerin gereksinimlerine göre şekillenen alüminyum levha çeşitlerinde birçok seçenek bulunur. Bunlar arasında eloksallı alüminyum levha, düz alüminyum levha, çetalı alüminyum levha, baklava desenli alüminyum levha, gofrajlı alüminyum levha gibi seçenekler vardır. Kalıpçılık, çatı ve cephe sistemleri, aydınlatma, inşaat sektörü, makine imalatı, ambalaj sanayi, havalandırma, havacılık, araç içi kaplama ve denizcilik gibi alanlarda kullanılan levhalara internet sayfaları üzerindeki ilgili satış merkezlerinden ulaşılabilir. Boyut bakımından da farklılaşan ürünler kondüsyon açısından da benzersizlik gösterir. Talebe göre şekillenen malzemeler, kullanıcıları için birçok avantajı beraberinde getirir.

Alüminyum Levhalarda Kullanılan Standart Değerler

Alüminyum levhalarda en çok tercih edilen ve seri üretimi yapılan ebatlar 0,20 mm ile 150 mm arasındadır. Ebat bakımından da 1000 mm’den 3000 mm’ye kadar çıkabilen seçeneklere sahip olan levhalar talebe bağlı olarak farklı boyutlarda da arz edilebilir. Yumuşak, yarı sert ve sert olarak nitelendirilen levhalar, kullanım alanlarına göre farklı sertlik derecelerinde tercih edilir. Genel olarak yumuşak ve hafif olma özelliği taşıyan alüminyum levhaların rengi mat ve gümüşümsüdür. Kolaylıkla şekil alabilen özelliğe sahip olan bu ürünlerin işlenmesi ve dökülmesi de oldukça kolaydır. Üstün korozyon özelliklerine sahip olan levhaların yoğunluğu çelik ve bakırım 1/3’ü kadardır.