Her Web Master'ın Bilmesi Gereken 8 SEO Tekniği - 1
Her Web Master'ın web sitelerinin arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer alması için SEO, yani arama motoru optimizasyonu teknikleri hakkında temel bilgisi olmalıdır. Bu teknikler ile ilgili ne kadar çok bilgi edinilirse, web sitelerinin üst sıralarda yer alması okadar olası olacaktır. Özellikle de Google'da. Arama motoru optimizasyonu, ilk önceliklerden olmalıdır, çünkü sizin seçmiş olduğunuz anahtar kelimelerle, web sitenizin üst sıralarda yer almasını sağlamak büyük bir güçtür. Bahsedeceğimiz bu 8 SEO teknikleri sayesinde bu konuda temel bilgiyi edinecek ve hedeflerinizi gerçekleştirmek için önemli ip uçları edineceksiniz.
- İlk madde "Başlık". HTML sayfanızın başında yer alan Başlık, web sitenizin ne ile ilgili olduğu konusunda bilgi verecektir. Ana anahtar kelimelerinizi kapsamalı ve 60 veya daha az harften oluşan anahtar kelimeleri içermelidir.
- İkinci madde "Tanımlama". Web sitenizle ilgili tanımlamanız sitenin üst kısmında yer alacaktır. Bu yüzden oldukça dikkatli ve itinalı seçmelisiniz. 150 harften ya da 20 kelimeden oluşmalıdır. Anahtar kelimelerinizi fazla tekrarlamayın ve farklı versiyonlarını kullanmaktan kaçının. İyi web master'lar, arama motoru sonuçlarında görünen, web sitelerinde o konuyla ilgili geçen kısmı iyi bir açıklama yaparak sitelerinin tıklanmasını sağlarlar. Böylece kalabalıktan sıyrılan iyi bir açıklama seçmiş oldukları görülür.
- Üçüncü madde "URL". URL, web sitelerini ya da siteden siteye ilintileri gerçekleştirir. Arama sonuçlarında altı çizili bir şekilde karşınıza çıkan yazılar URL ilintileridir. Bu yüzden bunları seçerken özen göstermelisiniz.
- Dördüncü madde "arka linkleri bulmak". Arama motorlarının amacı, ilgili, ilişkili ve kaliteli siteleri bulmaktır. Arama motorları, özellikle de Google, web sitelerini, aldıkları oylara göre belirler. Bir çok uzman, anahtar kelimelerinizi URL'lere dahil etmenizi tavsiye eder. Arka linkleri bulmak için, Google arama kısmına "link:your url" yazmanız gerekecektir. Böylece, kaç tane arka link'iniz olduğu karşınıza çıkacaktır. Yahoo'da da arka linklerinizi bulabilmeniz için, "linkdomain:your url" yazmanız gerekmektedir.