Sac Kaynak Nedir?

Sac Kaynak Nedir?

Sac Kaynak Özellikleri

Sac kaynak, metal malzemesinden ısı ve basıncı kullanarak ve aynı türden erime aralığı benzer olan farklı bir malzeme katarak ya da katmadan yapılan birleştirme işlemine sac kaynak ya da metal kaynak denir. İki parçanın bir araya getirilirken farklı bir malzeme daha kullanılmışsa buna ilave metal denilmektedir. Sac kaynak yapılabilmesi için belirli özelliklere sahip olması gerekir. Kaynak yapılabilecek ürünün kaynağa elverişli olması, birleştirme ve dolgu içerisinde kullanılan malzemenin belirlenmiş olması, uygulanan teknik ve konstrüksiyon ve kalınlığı birlikte düşünülmelidir. Bu uygulama yapıldıktan sonra kaynak dikiş yerinin amaçlanan kalite ön plana çıkmaktadır. Bu işlem öncesinde ebat, şekil ve kesitlerin belirlenmiş olması mekanik ve diğer özelliklere sahip olması hedeflenir. Buradaki temel amaçsa kaynak kabiliyetlerini arttırmaktır. İyi kaynak yapılan bir malzeme ile kalınlığı artması ve ön tavlama şartı ile kaynak edilmektedir. Farklı olan malzemelerle yapılan kaynak koşullu olarak ya da hiç yapılmamaktadır. Doğru kaynak sayesinde kısa süreli işlem ile uzun vadeli kullanım özelliği sunmaktadır. Doğru ve kaliteli bir sac kaynak uygulaması için adresinden ulaşabilirsiniz.

Sac Kaynak Çeşitleri

  • Tıg Kaynağı
  • Bu teknikte erimeyen tunsten elektrot kullanılmaktadır. Kaynak yerine ilave metal kullanılmadan yapıldığı gibi ilave metal kullanılarak da yapılabilmektedir. En çok kullanılan Helyum ve Argon bunlardan oluşan karışımlardır.
  • MIG-MAG Kaynağı
  • Sürekli olarak kaynak beslemesi yapılarak oluşturulan kaynak tipidir. Makaraya sarılı olan kısmıyla torca doğru beslenmektedir. Torç tetiği açık kaldığı süre boyunca sürekli tel ve gaz koruması yapmaktadır. MIG, aktif olmayan gazların kullanıldığı gaz altı tekniğidir. MAG, aktif gazların kullanıldığı gaz altı tekniğidir.
  • Elektrik Ark Kaynağı
  • Örtülü elektrot kaynaklarında en fazla kullanılan sac kaynak tekniğidir. Örtülü elektrotların üzeri çeşitli alaşım ve tozlarla kaplıdır. Tozlar örtüyü oluşturmaktadır.